Telefon: 030/792-888
Alu stolarija
Aluminijski profili svojom čvrstoćom osiguravaju statiku i stabilnost ugrađenih elemenata. Aluminijsi profili izuzetno su lagani i osiguran im je dug vijek ugrađenih elemenata. Kod alu stolarije veoma je važno što se također postiže i ušteda toplinske energije, a njihova glatka površina znatno olakšava održavanje.

Jedna od glavnih prednosti aluminijske stolarije u odnosu na drvo je to što pokazuje veliku otpornost na atmosferske utjecaje i generalno veću izdržljivost, odnosno vijek trajanja. Alu stolarija također pruža dobru termičku i zvučnu izolaciju, posebno kada se koriste profili sa termičkim mostom i pravilno kombinira sa odgovarajućim staklom.

 • Alu stolarija pored dugotrajnosti i pouzadnosti ima veliki plus i na estetski izgled svojih profila
 • Veći izbor boja koji omogućuju ispunjenje različitih želja arhitekata
 • Lakša je od PVC-a
 • Pogodna je za korištenje na mjestima izloženim visokim temperaturama i intenzivnim sunčevim utjecajima
 • Jednostavna je za održavanje, gdje je potrebno povremeno obrisati vlažnom krpom
 • Ekološki je prihvatljiva jer se radi o materijalu prirodnog porijekla
 • Moguće je reciklirati u potpunosti i ne utječe negativno na okolinu i zdravlje ljudi
Aluminijska stolarija svojim osobinama zadovoljava visoke standarde današnjeg tržišta za kvalitetnom stolarijom koja traži minimalno održavanje.


Vrste Alu profila
Alu profil sa termičkim mostom sastoji se od dvije odvojene komore spojene iznutra EPDM (poliamid) koji stvara termo most. Termo most sprječava kondeziranje na prozoru iznutra pri većim temperaturnim razlikama. Druga varijanta je hladni aluminijski profil sa jednom komorom gdje nema termo prekida, pa se on preporučuje za unutrašnje pregrade.
Obrada Alu profila - eloksiranjem
Eloksiranje ili anodna oksidacija aluminija je površinska zaštita, specifična za aluminij. Debljina eloksaže iznosi od 15-20 mikrometara. Aluminij time dobiva trajnu zaštitu od korozije i specifičnu metaliziranu boju. Proces eloksiranja može biti ograničen na samo nekoliko različitih boja, i to prirodna boja aluminija, bronca od svijetle do crne bronce, boje inoxa i zlatne boje.

Alu stolarija - daje mogućnosti koje nemaju drugi materijali i sve veći broj kupaca prepoznao je tu kvalitetu i spremni su platiti više kako bi dobili kvalitetniju stolariju. Alu stolarija odnosno aluminijski profili garantiraju dugi vijek stolarije, u nekim njemačkim portalima spominje se 80 godina postojanosti.

Arhitekti i dizajneri interijera u 90% slučajeva za projekte predlažu alu stolariju kako bi ponosno kasnije predstavili svoj objekt i zasluge koje dobiva alu stolarija.

Ako pitate nas koju stolariju odabrati, dajemo zeleno svijetlo: Svakako alu stolarija!


Neki od Al. sistema u ponudi
50 FK T-60 GH-45 T-85 VP MIL 45 T-65 VS T-85 VS 60 S T-65 T-85
 • Telefon: 030/792-888
 • Adresa: Stjepana Tomaševića bb,
  BiH - 72290 Novi Travnik
 • Radno vrijeme: 8:00-16:30
 • Email: info@ftm-doo.com

 • Info:
  "FTM" d.o.o. za montažu, usluge i promet
  Kanton: Srednjobosanski kanton
  Općina: Novi Travnik
  Ulica i broj: Stjepana Tomaševića B.B.
  PDV broj: 236033810006